MEDICINSKA NEGA NOG- medicinska pedikura

Description of Picture.Pedikura je nega stopal. Vključuje odstranitev trde kože, ureditev nohtov, odstranitev morebitnih otiščancev in na koncu še masažo.

Predvsem je pedikura potrebna v prehodnih obdobjih, da se stopala kar najhitreje privadijo na nove razmere. Ob prehodu iz poletja v jesen ali zimo in obratno.

Pedikura ni več nekaj prestižnega. Pedikura je danes predvsem medicinska pomoč pri težavah na stopalu. Ko imate težave, ko mislite, da je težava v predolgem stanju na mestu, pomislite na možnost, da vam lahko pomaga Pedikura. Seveda poznamo tudi Medicinsko pedikuro, ki se ukvarja predvsem s problemom Diabetičnega stopala in preprečavanjem možnih težav pri osebah s sladkorno boleznijo.

Če imate težave z zadebeljeno, trdo kožo na petah, če so le te celo razpokane, ko opazite, da se vam pojavljajo otiščanci ali pa vam nohti ne izraščajo pravilno in se okoli njih pojavlja gnojna rana, ne čakajte predolgo, nemudoma obiščite Pedikerja. Samo pravočasna pomoč, ki je tudi strokovna, vam bo olajšala vsakodnevni korak in vam odpravila težave pri hoji. Seveda pa je potrebno paziti tudi pri izbiri obutve, saj je tudi ta lahko velikokrat kriva za naštete težave nog. Previsoke pete, preveč ozke konice čevljev, umetni materiali, izrabljen podplat ali peta vaših čevljev so lahko vzrok za nastajanje otiščancev in vraščanje nohtov.

Description of Picture.Tudi čevlji, ki so preveč raztegnjeni, ne vplivajo dobro na počutje Vaših nog. Seveda pa je Pedikura še vedno lahko samo razvajanje vaših nog, ki jim nedvomno pripada vsaj enkrat mesečno, da jim posvetite nekaj trenutkov. Staro pravilo pravi, da če so noge v redu, je tudi vse ostalo lažje.

Smo podjetje na področju posebne nege, katerega izkušnje segajo v leto 1999. S preselitvijo na novo lokacijo sta se povečala tako delovna storilnost kot udobnost ob delu za naše obiskovalce. Naša odločilna prednost pred konkurenco je visoka kvaliteta storitve in prilagoditev na potrebe vsake stranke posebej. Tako omogoča lokacija samega salona tudi enostaven dostop ljudem z omejeno sposobnostjo gibanja. Vsakemu posebej ob obisku zagotavljamo poglobljen pristop k reševanju njegovih težav. Vabljeni!

Description of Picture. Description of Picture. Description of Picture.

 

 

 

 

 

 

KDO JE PEDIKER ?

Pediker je strokovnjak, ki se ukvarja z nego nog. Pri strokovno usposobljeni osebi postopek pedikure ni samo kozmetična obdelava noge, ampak tudi medicinska, kar pomeni, da vam odpravi težave, ki jih povzročajo kurja očesa, gljivice, vraščeni nohti, trda zadebeljena koža, zadebeljeni gljivični nohti...
TUDI SAMI LAHKO POSKRBIMO ZA SVOJE NOGE
- noge večkrat namakajmo v kopeli za noge
- po namakanju stopala dobro obrišemo do suhega, tudi med prsti
- noge namažemo z ustrezno kremo
- ko opazimo več trde kože ali druge spremembe, obiščimo PEDIKERJA

POSEBNOST NAŠEGA SALONA JE, DA SMO STROKOVNO USPOSOBLJENI ZA NEGO NOG PRI BOLNIKIH S SLADKORNO BOLEZNIJO. Bolniki s sladkorno boleznijo si ne smejo nikoli sami delati posege na nogah (striženje nohtov, odstranitev trde kože, odstranitev kurjih očes, zadebeljenih nohtov ali vraščenih nohtov).Vsaka najmanjša rana že lahko povzroči okužbo, katera lahko pripelje celo do amputacije (izgube dela stopala ali noge).

Definicija

Naravno eterično olje ČAJEVCA (Malaleuca alternifolia) Olje čajevca ima poudarjeno izredno antibakterično in razkuževalno delovanje v že razmeroma majhnih koncentracijah ter značilno poživilno delovanje za periferni obtok. Uporablja se v kozmetiki in v pripravi različnih zeliščnih mazil, masaž, tinktur in obkladkov. Eterično olje je dodobra raziskano in preverjeno v skladu z najnovejšimi zdravstvenimi predpisi EU. Primeri uporabe eteričnega olja čajevca, povzeti po strokovni literaturi in preverjeni ob lastni uporabi so navedeni v nadaljevanju.

NERAZREDČENO ETERIČNO OLJE ČAJEVCA TI-3 uporabljamo za:
• herpes, vročinski izpuščaj na ustnicah (z mazanjem začnemo takoj, ko začutimo nastanek vnetja)
• gljivice med prsti na nogah in rokah (mažemo dobro umite in obrisane prste; mažemo vsaj 14 dni)
• kurja očesa, otiščanci, bradavice, piki žuželk (kosmič vate prepojen z oljem položimo na prizadeta mesta vsaj za 5 minut, ponavljamo večkrat na dan)

RAZREDČENO ETERIČNO OLJE TI-3 Z VODO ALI KAMILIČNIM ČAJEM priporočamo za:
• vnetje dlesni in obzobnih tkiv, nego zob (večkrat dnevno splakujemo z mlačno vodo ali čajem, ki smo mu dodali TI-3; za 1 dl.-5 kapljic TI-3)
• nego lasišča, prhljaj, mastni lasje (1 dl kamiličnega čaja dodamo 0,3 dl domačega žganja in 20 kapljic TI-3. S pripravljenim tonikom masiramo 1x dnevno nekaj minut; las ne šušimo s fenom; kura naj traja vsaj 30 dni; lase si umivamo čimbolj poredko in vedno le z malo blagega šampona ali z jajčnim rumenjakom)

RAZREDČENO ETERIČNO OLJE TI-3 Z OLIVNIM ALI SONČNIČNIM OLJEM za:
• akne, ogrce, nečisto kožo, kožna vnetja
• odrgnine, hemeroide (prizadeta mesta večkrat dnevno umijemo z mlačno vodo ali kamiličnim čajem ter namažemo s pripravljenim oljem, kože ne izpiramo ali umivamo)
• revma, artritis, protin, bolečine v mišicah
• športne poškodbe; zvini, nategi, udarci (prizadeta mesta masiramo s pripravljenim oljem, kateremu smo dodali TI-3, najbolje zjutraj in zvečer po dve minuti. Po masaži prizadeta mesta zaščitimo, da se ne podhladijo.)

PRIPRAVA OLJA:1/2 dl olivnega, sončničnega ali mandljevega olja, 30 kapljic TI-3,premešamo, da se zbistri

OPOZORILO:

V primeru, da se ob uporabi olja pojavi vnetje, uporabo takoj prekinemo! Prizadeto mesto izpiramo z mlačno vodo ali kamiličnim čajem. Po nekajdnevni prekinitvi lahko nego ponovimo z manj koncentriranim pripravkom.