MANIKIRA in DEPILACIJA

ESTETSKI VIDIK - lepe na pogled
PSIHOLOŠKO - ENERGETSKI VIDIK - dviguje samozavest.


Urejene roke Manikira Depilacija Parafinska kopel

 

 

 

 

 

 

Roke so zrcalo človeka.Iz njih se odraža fiziološko stanje in duševno razpoloženje posameznika.Še vedno veljajo za lepe roke tiste, ki se ponašajo z mehko, gladko kožo, s tankimi ravnimi prsti in lepo oblikovanimi nohti.Napačno pa je mnenje, da je lahko lepa roka le tista, ki ne dela.S primerno nego in zaščito bo tudi delovna roka prijetna na pogled in jo bomo lahko samozavestno in brez kompleksov ponudili v pozdrav.
Roke in z njimi tudi nohti so odraz naše negovanosti in ker so bolj kot ostali deli telesa izpostavljeni škodljivim zunanjim vplivom, jih moramo še posebno in pozorno negovati v zimskem času. Zvečer pred spanjem si dobro umijemo roke s toplo vodo in toaletnim milom. Zelo priporočlijvo je po umivanju roke splakniti z razredčenim jabolčnim kisom ali jih natreti z limoninim sokom.S tem dosežemo dvojni učinek:
• vrnemo koži Ph
• zmehčamo in zbelimo roke

Zelo priporočljivo je, da si med drgnjenjem z brisačo istočasno potiskamo nohtno kožico nazaj proti korenu.Če bomo to delali dlje časa, ne bomo imeli problemov s striženjem nohtne kožice.Nato roke namažemo s primerno kremo za roke in nohte. Zvečer lahko uporabimo bolj mastno vitaminsko kremo.Ko kremo vtiramo v roke, izvajamo še samomasažo rok. Zjutraj roke zaščitimo z dobro zaščitno kremo.

Parafinska kopel

Posebna zaščita rok pa se lahko doseže tudi z parafinsko kopeljo, ki je posebnost našega salona.

DEPILACIJA

Depilacijo si ženske lahko izvajamo same doma, še bolje pa je, da nam to opravijo strokovno in hitro v salonu. Uporabljajo se različna depilacijska sredstva ( kreme, britvice, voski), od katerih pa je sigurno najboljši vosek-smola, saj njen učinek traja še največ časa.
Depilacijo izvajamo lahko na nogah, rokah, pod pazduho, bikini in na obrazu. Ko se depiliramo prvič, je treba sredstvo preizkusiti na majhnem delu kože zaradi morebitne alergije na sredstvo za depilacijo. Po depilaciji je potrebno uporabiti sredstvo za umiritev kože.


Naravno eterično olje ČAJEVCA (Malaleuca alternifolia) za nego nohtov in obnohtne kožice

Olje čajevca ima poudarjeno izredno antibakterično in razkuževalno delovanje v že razmeroma majhnih koncentracijah ter značilno poživilno delovanje za periferni obtok. Uporablja se v kozmetiki in v pripravi različnih zeliščnih mazil, masaž, tinktur in obkladkov. Eterično olje je dodobra raziskano in preverjeno v skladu z najnovejšimi zdravstvenimi predpisi EU. Primeri uporabe eteričnega olja čajevca, povzeti po strokovni literaturi in preverjeni ob lastni uporabi, so navedeni v nadaljevanju.

NERAZREDČENO ETERIČNO OLJE ČAJEVCA  uporabljamo za:
• herpes, vročinski izpuščaj na ustnicah (z mazanjem začnemo takoj, ko začutimo nastanek vnetja)
• gljivice med prsti na nogah in rokah (mažemo dobro umite in orisane prste; mažemo vsaj 14 dni)
• kurja očesa, otiščanci, bradavice, piki žuželk (kosmič vate prepojen z oljem položimo na prizadeta mesta vsaj za 5 minut, ponavljamo večkrat na dan)

RAZREDČENO ETERIČNO OLJE  Z VODO ALI KAMILIČNIM ČAJEM priporočamo za:
• vnetje dlesni in obzobnih tkiv, nego zob (večkrat dnevno splakujemo z mlačno vodo ali čajem, ki smo mu dodali TI-3; za 1 dl.-5 kapljic TI-3)
• nego lasišča, prhljaj, mastni lasje (1 dl kamiličnega čaja dodamo 0,3 dl domačega žganja in 20 kapljic TI-3. S pripravljenim tonikom masiramo 1x dnevno nekaj minut; las ne šušimo s fenom; kura naj traja vsaj 30 dni; lase si umivamo čimbolj poredko in vedno le z malo blagega šampona ali z jajčnim rumenjakom)

RAZREDČENO ETERIČNO OLJE  Z OLIVNIM ALI SONČNIČNIM OLJEM za:
• akne, ogrce, nečisto kožo, kožna vnetja
• odrgnine, hemeroide (prizadeta mesta večkrat dnevno umijemo z mlačno vodo ali kamiličnim čajem ter namažemo s pripravljenim oljem, kože ne izpiramo ali umivamo)
• revma, artritis, protin, bolečine v mišicah
• športne poškodbe; zvini, nategi, udarci (prizadeta mesta masiramo s pripravljenim oljem, kateremu smo dodali TI-3, najbolje zjutraj in zvečer po dve minuti. Po masaži prizadeta mesta zaščitimo, da se ne podhladijo.) PRIPRAVA OLJA:1/2 dl olivnega, sončničnega ali mandljevega olja, 30 kapljic TI-3,premešamo, da se zbistri.

OPOZORILO:

V primeru, da se ob uporabi olja pojavi vnetje, uporabo takoj prekinemo! Prizadeto mesto izpiramo z mlačno vodo ali kamiličnim čajem. Po nekajdnevni prekinitvi lahko nego ponovimo z manj koncentriranim pripravkom.